Global Scout Offensive

Global Scout Offensive, un camp care mi-a capturat inima. Un camp cu tematică militară al cărui lider și-a promis o experiență nemaivăzută și refreshing.
La Chilia, am avut șansa să întâlnim o patrulă de militari cu care am împărtășit experințe și informații noi foarte utile. Ei ne-au învățat cum este să fii cercetaș în cadrul armatei, iar noi i-am învăţat despre cercetașul modern.
Focul. Nopțile ni le petreceam în compania lui. Prima zi a fost cea mai grea. Mirosul focului era oribil, nici chitara nu putea alina durerea odorului lemnului din deltă.
Putem spune că ne-am obișnuit cu viața de cercetaș militar, în timp de pace, să curățăm cartofi și să prindem pește la undiță. Să stăm cu orele la undiță și tot ce prindem e un guvid. Pot spune că viața aceasta ni se potrivește, ne întărește răbdarea și stomacele.
Desigur, treasure huntul, ne-a lăsat cu pământ în gură și genunchi juliți. Însă ne-am relaxat la celelalte posturi cu mic joc de bottle flip challenge și un joc de creativitate. Ultimul punct al provocării a fost dezamorsarea unei bombe ascunsă aproape de vecinătatea corturilor noastre. Cum este de așteptat, totul a decurs bine, misiunea noastră la Chilia Veche a fost încheiată.
Ne-am strâns undițele și ne-am întors la viața noatră de civili, acasă.
-Alexandra Harasim, patrula „Mangustele Rutiere”
Chilia – un melanj de case risipite la un lat de Dunăre distanță de meleagurile ucrainiene – ne-a provocat, o dată cu primii pași, apetitul pentru aventură. La granița dintre civilizație și sălbăticia deltaică, întreg arealul s-a dovedit a fi ideal pentru tematica militărească. Provocările precum simularea unei misiuni, deplasările nocturne în patrule organizate au constituit o nouă și inedită încercare, întrucât acestea ne-au ajutat să intrăm în pielea unui cercetaș militar autentic, dar ne-au și stimulat să ne punem în ipostaze veridice din cotidian, descoperind un nou  concept al cercetășiei.
-Flavia Ciulei, patrula „Mangustele Rutiere”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s