Hike-ul Inițiatic 2017

21.10.2017

Știi care este legatura dintre 10 și 17? Dar dintre 20 și 21. Un hike, 7 posturi, nenumărate gânduri și gesturi.

Scrie 10 pe ceasul prăfuit din Olteanu și încă un minut.  S-au închis porțile Editurii Trei. Multă larmă într-o liniște de toamnă, dar una atipică. Duzine de cercetași, chiar la 10 și tot nu se mișca nimic. Aproape o jumătate de ceas, iar patrule și-au pornit speranțele către puncte necunoscute de pe o hartă. Tema hike-ului? Pe plaiurile filelor gălbui. Narnia, Alice în Țara Minunilor, Percy Jackson sau Stăpânul Inelelor. Îmi amintesc de serile petrecute la lumina unei veioze și la mirosul unui ceai negru ieftin, cu efecte de latentă.

Mult umor, presiune, o avalanșă de bombe peste monotonia orașului.

Cei noi? Nerăbdători. Cei vechi? Răbdători. Toți? Gânditori.

Chiar și după 6 ore de hike, toată lumea era entuziasmată și gata să spună tuturor cum a fost o așa zi în lumea poveștilor. Oare Zăpăceală i-a zăpăcit sau nu?

Mie personal mi-a plăcut foarte tare hike-ul. A fost foarte distractiv, foarte interesant și una dintre cele mai frumoase experiențe de echipă din viața mea. Mi-a plăcut foarte tare cât de comunicativi și de glumeți au fost  coechipierii mei și mi-a plăcut și cât de unită a fost patrula. Pe scurt, o experiență minunată. -Ștefan Balaj, patrula” Știuca Săltăreața”

Hike-ul inițial: O experiență de neuitat. O acțiune bazată pe lucrul în echipă, ingeniozitate și spontanitate. O îmbinare între cunoscut si necunoscut. Dar dacă lăsăm aceste descrieri ,,artistice” la o parte, a fost chiar fain.

Încă dinainte de a ajunge la primul post am observat cât de importantă era munca în echipă, fiind nevoit să vorbesc cu colegii mei de patrulă. Mai ales atunci când strigam ,,bomba” către celelalte patrule. A fost chiar amuzant. Din punct de vedere al detaliilor pot spune că acest hike a fost excelent. Modul în care s-a creeat un amestec din mai multe filme reușite precum ,,Alice în Țara minunilor”, ,,Stăpânul Inelelor” sau ,,Cronicile din Narnia” pentru a trimite cu gândul la ce reprezenta fiecare personaj. Sarcina era să identificăm personajul negativ din povești. Mândru pot spune că, patrula mea a fost singura care și-a dat seama cine e acest personaj de fapt.

De mult am așteptat acest hike, mai ales că o parte din prietenii mei sunt deja la cercetași de un an și mi-au împărtășit experiențele proprii de anul trecut. Și nu am fost nicio secundă dezamăgit. Ba chiar a depășit orizontul meu de așteptare. Mi-am exersat si dezvoltat spiritul competitiv prin această activitate și nu mint când spun că mi-am dorit să câștig. Ceea ce s-a și întâmplat. Am făcut parte din patrula câștigătoare la finalul zilei. A fost o motivație mare, dar mai important a fost rezultatul lucrului în echipă. Dar lăsând aceste laude la o parte toți cei prezenți la Hike au fost invingători.

Traseul propriu-zis după părerea mea a fost foarte bine organizat. Chiar dacă posturile păreau cele mai dificile chestiii cred că de fapt menținerea echilibrului în patrulă a fost mult mai greu. Eram 14 ego-uri ce trebuiau să lucreze armonios.

22552810_1463800333733848_1570732390694693161_n

Cât despre posturi, preferatul meu a fost de departe cel de improvizație . Întotdeauna mi-a plăcut neașteptatul, iar asta chiar te dădea pe spate. Nu cred că voi ajunge să fiu o femeie spaniolă gravidă din nou prea curând.

În final după victorie și momentul în care am ales să sărbătorim cu toții prin acea îmbrățișare de grup, am realizat ca doresc și mai mult să fiu la cercetași și să rămân în această colectivitate frumoasă care fără îndoială mă ajută să mă dezvolt în toate punctele de vedere. Cred că e puțin mai mult decât ,,A fost frumos, da m-au durut picioarele” –Andrei Manea,patrula “Cămilele furioase”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s