Om de știință pentru o zi

La început am avut destul de multe emoții, pentru că am extras prima luna,Noiembrie,pentru activitatea de patrulă. Timpul era scurt, ideile întârziau să apară…Ne-am gândit „ce putem face?”, „cum am putea face ca plictiseala să nu-şi facă simțită prezenţa?”. Discutând despre şcoală, ne-am ales cu un subiect. Şi da, întâlnirea Pelicanilor Ezoterici a pornit într-adevăr de la o oră de chimie. Am zis să facem ceva diferit, ce nu s-a mai facut în centru până acum.
Am construit o poveste conform căreia: „Din cauza exploziei Reactorului Ezoteric 1800 ,toate speciile de plante au dispărut”. După cum ne-am obişnuit în orice poveste există cineva sau ceva care salvează situația. „18 cercetători din Clanul Pelicanilor au reuşit să protejeze în ciuda situației critice, cauzate de explozie, câteva dintre cele mai importante exemplare de plante, vitale pentru perpetuarea rasei umane.” Cercelotuşii au fost organizați în patrule de cercetători şi au pornit în salvarea lumii. Au cautat printre „ruinele exploziei” materialele necesare (apă, eprubete, benzină, alcool) pentru restabilirea nivelului de oxigen din aer. O dată cu explozia și ,totodată,cu dispariția vegetației, trebuia să ne folosim de clorofila din plantele rămase şi să creem cât mai multă. I-am adunat în laborator şi am început experimentele. Ne-am destins cu câteva ghicitori în domeniu şi am lucrat cu spor. În final, misiunea a fost îndeplinită şi clorofila obținută!
Activitatea noastră urmărea să ne învețe importanța mediului înconjurător, în special al vegetației, în viața noastră şi conştientizarea nivelului de poluare a aerului, datorita fabricilor, reactoarelor, uzinelor etc.
În urma acestei zile, sper că Pelicanii v-au scos puțin din sfera de confort în care erați obişnuiți şi că v-ați distrat experimentând.

 • A fost o întâlnire care a ieșit ușor din tipare, mai ales că am reușit să facem o reacție chimică care a fost tema activității, până la urmă, producerea oxigenului. În rest, chiar distractiv, cu muzică pe fundal și toată lumea lucrând de zor. -Elena Vihocencu,Mangustele Rutiere
 • Anul acesta, Pelicanii ne-au scos din zona de confort autumnală și ne-au ajutat să ne reamintim de zilele însorite ale verii prin crearea clorofilei.
  Cu o poveste plasată în viitorul îndepărtat am fost puși la încercare demonstrându-ne cunoștințele chimice și botanice. Astfel am creat clorofilă cu ustensile improvizate și multă îndemânare.
  Vânătoarea de „comori” de la începutul activității ne-a pus sângele în mișcare, iar Pelicanii, cuprinși de emoții, au încercat să ne coordoneze în așa fel încât noi să ajungem la obiectele cerute pentru experiment.
  Jocul de cuvinte urmat de versurile compuse în semn de admirație pentru una dintre celelalte patrule ne-a scos la iveală simțul umorului și cunoștințele legate de tabelul periodic.
  Așadar, cu instrumentele găsite la prima probă am reușit să creăm clorofila ce ne va ajuta să supraviețuim peste câteva decenii.
  A fost o activitate creativă, iar Pelicanii, bine documentați ne-au arătat că dacă ne propunem să realizăm ceva, vom reuși decât dacă lucrăm împreună. Elena Ivanov,Cămilele Furioase
 • O mână de eprubete și câteva sticluțe de acetonă ascunse cu dibăcie, tifon, apă și un vag miros de benzină și mister – doar începutul unui scenariu de criză, împletit cu elemente științifice și provocări inedite, în cadrul căruia noi jucam rolul principal. De la debutul literalmente „exploziv” până la final, activitatea a adus un aer proaspăt, fiind bazată pe un domeniu diferit de activitățile cercetășești cotidiene: știința. După explozia iminentă, munca în echipă a fost esențială pentru a trece peste pragul tensionat,dar adevărata provocare consta în producerea de oxigen până nu ar fi fost prea târziu. Fiind apropiat de dorința nestăvilită de cunoaștere a unui cercetaș, experimentul extragerii clorofilei și a observării fenomenului de fotosinteză a constituit mai mult decât o mică lecție de biologie vegetală; înțelegând, prin aceasta, mult mai profund procesele naturii, indispensabile vieții omenești. Flavia Ciulei,Cămilele Furioase
 • Să transformi un lucru din ceva plictisitor, ce probabil ai învățat deja, dar n-ai acordat pic de atenție, în ceva distractiv, asta chiar este un lucru wow. Pelicanii au venit cu o idee de activitate ce nu s-a mai realizat până acum la centru, iar acesta este un mare plus. Bravo,pelicani, și succes in cotinuare! Andreea Bolboceanu,Știuca Săltăreața
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s