CERCIVILIZATION

Luna decembrie a adus iarna cu un pas mai aproape de noi. Odată cu ea, a venit și timpul ca noi, Pangolinii Cutezători, să ne desfășurăm activitatea de centru. În cadrul unei întalniri de patrulă, ne-am pus ideile (care erau din abundența) cap la cap. În scurt timp, am reușit să ne organizăm și să ordonăm mulțimea de idei, având grijă să respectăm părerile fiecărui membru al patrulei. Astfel, cu puțin efort, am reușit să sfidăm convenționalitatea, întorcându-ne în timp, mai exact, în Evul Mediu.
Văzându-se acolo, cercetașii s-au adaptat numaidecât la vremurile respective, patrulele devenind regate, fiecare membru din regat având un rol important precum: rege, vrăjitoare, cavaler, preot, arlechin etc. „Cetățenii” trebuiau să îndeplinească mai multe provocări care, sperăm noi, ca le-au stimulat creativitatea.
Scopul nostru a fost să îi scoatem din zona de confort, să le încurajăm inventivitatea, originalitatea și să le valorificăm ideile. De asemenea, am vrut să îi determinăm să își creeze diverse tactici. Au fost motivați de „galbenii” care au fost împărțiți după merit și de ideea câștigului. Asta a contribuit la dezvoltarea spiritul lor competitiv.
Sperăm că am reușit să atingem toate aceste obiective și ca am creat o atmosferă caldă, într-o zi de decembrie.

În opinia mea, deși vremea nu a fost chiar favorabilă, a fost o activitate interesantă și placută. Eu, personal, m-am distrat și cred că având fiecare de interpretat câte un rol am avut ocazia să ne descoperim noi calități actoricești. Concluzionând, Pangolinii au realizat o activitate foarte bine inspirată, trezind spiritul competitiv al fiecărei patrule !-Cristina Mărtinaș, patrula „Lamantinii Gălăgioși”
O experiență frumoasă. Ideea a fost foarte interesantă, deoarece ne-a făcut să învățam cum să folosim banii printr-un mod distractiv şi cum să îi câştigăm prin probele la care am fost supuşi, fiecare având câte un rol în patrulă în aşa fel incât nimeni să nu fie exclus din activitate. Totul a fost grozav. -Vlad Prodan, patrula „Știuca Săltăreața”

Pangolinii au abordat, în cadrul activității lor de centru, tema istoriei, dar nu într-un mod convențional, ci într-unul diferit și amuzant în același timp. Ei au organizat un turnir exact ca în vremea Evului Mediu. Pentru a crea diversitate și pentru ca nimeni să nu se simtă exclus, fiecare membru din fiecare patrulă a avut câte un rol diferit. De la rege la cavaler, preot și chiar până la cadâne și țigănci. Toate clasele au avut de trecut prin câte o rundă, la finalul căreia erau recompensați cu bani în funcție de prestație. Banii erau folosiți pentru a face mai mulți pe viitor, pentru a-ți apăra regatul, sau pentru a le ataca pe altele. La final, balansul financiar trebuia să ajungă la 10 galbeni. A fost și o experiență de învățare foarte folositoare. Eu am fost preot. A fost o experiență amuzantă și ironică, în același timp: am avut de făcut cea mai originală slujbă. Celelalte personaje au avut de făcut activități la fel de originale și interesante. Cel mai mult mi-a plăcut că Pangolinii au reușit să îmbine armonios prezentul cu trecutul. La cursele de cai au fost introduse pariurile, exact ca în prezent. A fost chiar amuzant. În concluzie, vremea nu a fost chiar un factor nefavorabil întrucât activitatea lor a fost amuzantă, originală și foarte bine pusă la punct. -Manea Andrei-Gabriel, „Cămilele Furioase”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s